След рекордните горещини в американския щат Калифорния, мощни гръмотевични бури предизвикаха внезапни наводнения, които

...
След рекордните горещини в американския щат Калифорния, мощни гръмотевични бури предизвикаха внезапни наводнения, които
Коментари Харесай

Кални свлачища заляха пътища недалеч от Лос Анжелис

След рекордните горещини в американския щат Калифорния, мощни гръмотевични стихии провокираха неочаквани наводнения, които заляха пътища и автомагистрали навътре в страната. Недалеч от Лос Анжелис кални свлачища погълнаха десетки коли, само че спасителите извадиха невредими хората в тях. 

Опасно време в Съединените щати. Проливните дъждове отприщиха кални свлачища в планински регион източно от Лос Анджелис, като затрупа с камъни и други парчета пътищата. Повече от 50 души бяха избавени, откакто попаднаха безусловно в капан на тоновете тиня в най-малко 24 автомобила и един противопожарен автомобил в планинския регион на езерото Хюз северно от Лос Анджелис. Не се оповестява за потърпевши. Пожарникарите обикалят улица по улица в община Форест Фолс, с цел да се уверят, че няма затрупани поданици. Бедствието провокираха заповеди за евакуация, а хиляди поданици би трябвало да потърсят заслон. Въпреки, че предизвестията за наводнения са изтекли, са вероятни още гръмотевични стихии, заяви Националната метеорологична работа.

Дъждовете са излишък от тропическа стихия, която предходната седмица донесе мощни ветрове. Калните свлачища пристигнаха след седмица, в която Калифорния претърпя рекордно дълга гореща вълна, при която температурите в доста елементи на щата надвишиха 38 градуса по Целзий. 

Кални потоци и внезапни наводнения имаше и в елементи от планината Сан Бернардино, в области с малко растителност, която да задържа почвата, поради пожарите през 2020 година

Проливните дъждове в югозападната част на Съединени американски щати предизвикваха наводнения и вреди в нормално горещия и изсъхнал народен парк " Долината на гибелта ". Службата на националния парк оповестява, че няколко пътища са затворени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР